Alkalmazás

Kinek alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém?

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém, mint azt az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató is részletezi, akár 0 éves kortól alkalmazható, helyi érzéstelenítés céljából. Nem alkalmazható azonban a Li-Pri krém koraszülöttek esetén.
A különböző korcsoportok adagolása gyermekkorban különböző. Felnőttek részére az adagolás egységes.
Az egyidejű gyógyszerszedésről a használat előtt a kezelőorvost tájékoztatni kell.
Terhes vagy szoptató anyák esetén, illetve, ha fennáll a terhesség lehetősége vagy gyermekvállalás előtt áll, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém terhesség alatti esetenkénti alkalmazása nagy valószínűséggel nem gyakorol nemkívánatos hatást a magzatra.
Szoptatás esetén fontos tudni, hogy a Li-Pri  krém hatóanyagai (lidokain és prilokain) bejutnak az anyatejbe. Ez a mennyiség azonban olyan csekély, hogy általában nem jelent kockázatot a gyermekre nézve.

Ha allergiás a lidokainra vagy a prilokainra, más hasonló helyi érzéstelenítőkre vagy a
gyógyszer egyéb összetevőjére, akkor a Li-Pri krém nem használható.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém az előírt adagban alkalmazva nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A mellékhatások megelőzése és a legjobb hatás elérése érdekében pontosan kövesse az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató által leírtakat.

Tudj meg többet!

Hol alkalmazható?

Mikor alkalmazható?

Gyakori kérdések