Kinek alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém?

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém, mint azt az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató is részletezi, akár 0 éves kortól alkalmazható, helyi érzéstelenítés céljából. Nem alkalmazható azonban a Li-Pri krém koraszülöttek esetén.
A különböző korcsoportok adagolása gyermekkorban különböző. Felnőttek részére az adagolás egységes.
Az egyidejű gyógyszerszedésről a használat előtt a kezelőorvost tájékoztatni kell.
Terhes vagy szoptató anyák esetén, illetve, ha fennáll a terhesség lehetősége vagy gyermekvállalás előtt áll, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém terhesség alatti esetenkénti alkalmazása nagy valószínűséggel nem gyakorol nemkívánatos hatást a magzatra.
Szoptatás esetén fontos tudni, hogy a Li-Pri  krém hatóanyagai (lidokain és prilokain) bejutnak az anyatejbe. Ez a mennyiség azonban olyan csekély, hogy általában nem jelent kockázatot a gyermekre nézve.

Ha allergiás a lidokainra vagy a prilokainra, más hasonló helyi érzéstelenítőkre vagy a gyógyszer egyéb összetevőjére, akkor a Li-Pri krém nem használható.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém az előírt adagban alkalmazva nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A mellékhatások megelőzése és a legjobb hatás elérése érdekében pontosan kövesse az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató által leírtakat.

Hol és hogyan alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém?

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém felnőttek, serdülők és gyermekek esetén egyaránt alkalmazható a bőr helyi érzéstelenítésére, mint például tű beszúrása (injekció beadása, vérvétel vagy branül behelyezése esetén). Ezen felül a bőrt érintő kisebb műtéti beavatkozások előtt is használható.
A különböző korcsoportok esetén nem mindig azonos az alkalmazhatóság:

Felnőttek és serdülők

A fent említetteken kívül az alábbi eljárások előtt is alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém a bőr érzéstelenítésére:
A nemi szervek érzéstelenítésére a következő beavatkozások előtt:
– Injekció beadása
– Orvosi beavatkozások, például szemölcs eltávolítása
A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém nemi szerveken történő alkalmazását a kezelőorvosnak vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek kell felügyelnie.

Felnőttek

Kizárólag felnőttek esetén alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém a bőr érzéstelenítésére lábszárfekélyek területén lévő károsodott bőr tisztítása vagy eltávolítása.

Bármilyen sérült bőrfelület kezelése esetén a készítmény használatát kizárólag orvos, egészségügyi szakember vagy gyógyszerész javasolhatja.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krémet mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően kell alkalmazni. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém alkalmazása

A krém alkalmazási helye és időtartama, valamint az alkalmazandó mennyiség az alkalmazás céljától függ. Egy 5 grammos tubus fele körülbelül 2 gramm Li-Pri krémnek felel meg. A tubusból kinyomott 1 gramm Li-Pri krém megközelítőleg 3,5 cm hosszúságú.
A Li-Pri helyi érzéstelenítő krémet a nemi szerveken kizárólag orvos vagy egészségügyi szakember alkalmazhatja.
A Li-Pri helyi érzéstelenítő krém lábszárfekélyeken történő alkalmazását a kezelőorvosnak vagy egészségügyi szakembernek kell felügyelnie.

Hol és hogyan alkalmazható a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém?

Minden olyan esetben, amelyet megenged/javasol az alkalmazási előírás.

A bőr helyi érzéstelenítésére a következő beavatkozások esetén:
– tű beszúrása, pl. intravénás katéterek
– vérvétel
– felületi sebészeti beavatkozások, felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt

A nemi szervek nyálkahártyájának helyi érzéstelenítésére pl. felületi sebészeti beavatkozások vagy infiltrációs anaesthesia esetén; felnőtteknél, valamint 12 éves vagy annál idősebb serdülőknél
Lábszárfekélyek helyi érzéstelenítésére a mechanikus tisztítás/sebkimetszés elősegítésére kizárólag felnőtteknél

Injekció

Tűszúráskor

Tű beszúrása, például intravénás katéterek vagy vérvétel esetén, felnőtteknél és gyermekeknél

Sebtapasz

Sebészet

Felületi sebészeti beavatkozások esetén felnőtteknél és gyermekeknél

Férfi-női ikon

Nyálkahártya érzéstelenítésre

A nemi szervek nyálkahártyájának helyi érzéstelenítésére, felnőtteknél, valamint 12 éves vagy annál idősebb serdülőknél. (A Li-Pri krém nemi szerveken történő alkalmazását a kezelőorvosnak vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek kell felügyelnie.)

Lábszár

Lábszárfekély érzéstelenítésre

Lábszárfekélyek helyi érzéstelenítésére a mechanikus tisztítás/sebkimetszés elősegítésére kizárólag felnőtteknél. (A sértetlen bőrfelületen történő alkalmazáson kívül a készítmény kizárólag orvos, egészségügyi szakember vagy gyógyszerész javaslatára használható)