A lézeres szőrtelenítés egy orvosilag elfogadott és ma már mindenki számára elérhető eljárás, ami hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend. Nem véletlen, hogy egyre több hölgy választása esik rá a kozmetikai szalonokban, ugyanis hatékonyan távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat, hosszan tartó simaságot biztosítva a bőrnek. Tartson velünk, és ismerje meg a technológia működését!

 

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés során a bőrbe juttatott lézer a festékanyagot termelő sejtekkel együtt magát a szőrtüszőt is elpusztítja. A lézer felmelegíti, majd roncsolja a bőr festékanyagát, a melanint, így megakadályozza a további szőrszálak növekedését. Ez az oka, hogy az eljárást „végleges” szőrtelenítésként is szokták emlegetni, hiszen egy kezeléssorozat hatására az érintett területen a teljes szőrzet megszűnhet. A lézer nagy előnye az IPL-lel szemben, hogy lényegesen kisebb területekre lehet vele fókuszálni és nagyobb energiával dolgozik. Mélyre hatol a bőrben, ahol az egyszer kezelt szőrtüszőkből már garantáltan nem nő több szőr. Mivel a lézersugarakat elnyeli a melanin, az eljárás a környező szövetekre egyáltalán nincs hatással, nem károsítja azokat.

Kinek ajánlott az eljárás?

Ahhoz, hogy tudja, megéri-e Önnek belevágni egy lézeres szőrtelenítés kezeléssorozatba, mindenképpen érdemes részt vennie egy előzetes konzultáción a kiválasztott kozmetikai szalonban. A szőrtelenítést végző szakemberek segítenek megállapítani, hogy az Ön szőrzete esetében mennyiben lesz hatékony a lézer.

A bőrben és a szőrszálakban található melanin felel azoknak színéért: az eumelanin adja a fekete és a barna, a pheomelanin pedig a szőke és vörös színt. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a lézeres szőrtelenítéshez használt lézerek kellő mértékű elnyelésére csak a barna vagy fekete szőrben található melanin alkalmas, ezért a vörös és szőke szőrzettel rendelkező hölgyeknek ajánlott inkább más szőrtelenítési módszer után nézni.

léteres szőrtelenítés fájdalom nélkül

Hogyan érhető el a legszebb eredmény?

A végleges szőrtelenítés tartósságára a szőrtípus mellett a kezelést végző szakember tapasztalata és a technológia minősége is befolyással van. A legszebb és legtartósabb eredményt akkor lehet elérni, ha a páciens sötét szőrű és világos bőrű. A világos bőr azért fontos szempont, mert minél kevésbé pigmentált az adott terület, annál kevésbé fog maga a bőr is energiát felvenni. A világos bőrűek szerencsésnek mondhatóak abból a szempontból, hogy esetükben igen ritka, hogy a bőr megégne vagy megpirulna.

Gyakorlatilag az egész testen bátran alkalmazható az eljárás, nem képez kivételt egyetlen érzékeny terület (pl. hónalj, intim területek) sem. Nem véletlenül beszélünk kezeléssorozatról, hiszen a kezelést több alkalommal kell elvégezni ahhoz, hogy igazán eredményes legyen. A lézeres szőrtelenítésről tudni kell, hogy éppen aktív, azaz növekedésben lévő szőrszálakra van hatással. Mivel a szőrzetünk nem nő teljesen azonos ütemben, mindig lesznek olyan szőrszálak is, amelyek egy adott kezelés idején még nincsenek a bőr felszínén, és nyugalmi fázisban vannak. Amennyiben többször vesz részt a kezelésen, úgy a szőrszálak eltérő növekedéséből adódó problémát is könnyedén kiküszöbölheti.

a lézeres szőrtelenítés működése

Fájdalmas a kezelés?

Ahogyan azt a neve is mondja, a lézeres szőrtelenítés során lézerrel dolgoznak a szakemberek, így egyetlen kezelés sem lehet fájdalommentes. Felesleges viszonyítania barátok, ismerősök tapasztalataihoz, ugyanis mindenki fájdalomküszöbe máshol helyezkedik el, így változó, hogy ki mit érez fájdalmasnak. Bizalommal ajánljuk Önnek a Li-Pri helyi érzéstelenítő krémet, ami egy gyengéd, mégis hatékony segítség a fájdalommegelőzésben. Alkalmazási lehetőségei között kiemelt helyet kap a lézeres szőrtelenítés előtti helyi érzéstelenítés, amely által a szőrtelenítés folyamata is jelentősen kellemesebbé tehető. Két komponenssel, a lidokainnal és a prilokainnal száll szembe a fájdalommal, amelyek amid típusú fájdalomcsillapítók. Míg a lidokain hatása lassabban alakul ki és tovább tart, addig a prilokain gyorsabban érzésteleníti az adott területet, ám rövidebb hatóidővel rendelkezik.

fájdalommentes lézeres szőrtelenítés

Nem kell, hogy a szőrtelenítés fájdalommal járjon! Olvasson többet a Li-Pri krém hatásmechanizmusáról bemutatkozó blogbejegyzésünkben és a weboldalunkon!

 

A Li-Pri 25 mg/g + 25 mg/g krém lidokain és prilokain tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. További információ kérhető: Kéri Pharma Hungary Kft., 4032 Debrecen, Bartha u. 7. lipri@keri.hu

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Források: itt és itt.