A fájdalom az egyik legösszetettebb pszichoszomatikus élmények egyike. Amellett, hogy nehéz meghatároznunk a helyét, az okát, az intenzitását, egyénenként eltér, hogy hogyan éljük meg és viseljük el az érzést. Legyen szó akár gyermekről vagy felnőttről, természetes, hogy a fájdalom csillapítására, az érintett terület érzéstelenítésére törekszünk. Mindannyian olyan megbízható termékeket keresünk, amelyeket a mindennapokban is egyszerűen be tudunk szerezni, hogy enyhíthessünk „szenvedésünkön”.

Mit jelent a fájdalom?

Fájdalomról akkor beszélünk, ha az adott testrészt valamilyen károsodás vagy sérülés érte. Ez tulajdonképpen a testünk egy vészjelzése, ami arra utal, hogy érdemes odafigyelnünk a bennünket érő külső és belső hatásokra. Két csoportra oszthatjuk fel aszerint, hogy milyen hosszú ideje tart: beszélhetünk akut és krónikus fájdalomról. A hirtelen kezdődő és rövidebb ideig tartó fájdalmat akutnak nevezzük, ám ha hosszú ideje (három hónapnál tovább) nehezíti meg a mindennapjainkat, akkor krónikus fájdalom áll fenn.

Li-Pri_weboldal-kep_2

Amikor a szervezetben fájdalomérzet keletkezik, akkor olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek a fájdalomérző receptorokhoz kapcsolódva kiváltják az ingerületet, amely az idegek útján a gerincvelőn keresztül eljut az agyba. Az, hogy az előbb említett akut vagy krónikus fájdalom jelenik-e meg, attól függ, hogy az ingerület mely idegroston keresztül halad az agy felé. Míg az egyik idegrost gyors, tehát az azonnali, éles fájdalom közvetítésére alkalmas, addig a másik a lassabb és tartósabb fájdalomérzet kialakításáért felel. A fájdalomérzet tudatosítása az agykéreg feladata, és az ő parancsára indulnak meg a különféle válaszreakciók az érintett végrehajtó szervekig.

Megbízható társ a mindennapokban: Li-Pri helyi érzéstelenítő krém

Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk neked a Li-Pri krémet, amely egy Magyarországon törzskönyvezett kétkomponensű, helyi érzéstelenítésre alkalmazható krém. Biztosak vagyunk benne, hogy ahogyan az életed összes többi területén, úgy a fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés esetében is a biztonságra törekszel. A Li-Pri krémben egy olyan ellenőrzött, megbízható társat ismerhetsz meg, amelyet kétféle, kényelmes kiszerelésben, vény nélkül vásárolhatsz meg a patikákban – egyadagos (5 g-os) és több adagos (30 g-os) termék is elérhető, így kiválaszthatod a számodra legpraktikusabb változatot. 

Li-Pri_weboldal-kep_2

Hogyan működik a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém?

A Li-Pri gyógyszernek minősülő helyi érzéstelenítő krém, amely külsőleg alkalmazva két komponenssel száll szembe a fájdalommal. Lidokaint és prilokaint tartalmaz, amely két ismert hatóanyag (amid típusú fájdalomcsillapítók). Mindketten a helyi érzéstelenítők közé tartoznak, amelyek gátolják az idegi ingerületátvitelt az érintett sejtekben, így csökkentik azoknak érzékenységét. A két komponens kiválóan kiegészíti egymást: a lidokain hatására a B-, C- és A-idegrostok működése esik ki, amelyek a fájdalominger vezetéséért felelősek. Így a helyi érzéstelenítőkkel bizonyos testrészek fájdalomérzete viszonylag specifikusan, de visszafordíthatóan kikapcsolható. A prilokain ugyanezen idegrostokon fejti ki hatását, de gyorsabb felszívódású és rövidebb felezési idejű, mint a lidokain. Természetesen fontos leszögezni, hogy a hatóanyagok érzéstelenítő hatása az alkalmazás időtartamától és az alkalmazott dózistól függ.

Li-Pri_weboldal-kep_3

Mikor ajánlott a Li-Pri helyi érzéstelenítő krém alkalmazása?

A Li-Pri krémet kizárólag külsőleg lehet alkalmazni. Már 0 éves kortól használható helyi érzéstelenítésre; ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Bizalommal ajánljuk például:

  • tű beszúrások előtt (lásd pl. intravénás katéterek felhelyezése, vérvétel, véradás, védőoltások),
  • felületi (akár plasztikai) sebészeti beavatkozások előtt,
  • a nemi szervek nyálkahártyájának helyi érzéstelenítésére felnőtteknél, valamint 12 éves vagy annál idősebb serdülőknél (A Li-Pri krém nemi szerveken történő alkalmazását a kezelőorvosnak vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek kell felügyelnie.),
  • lábszárfekélyek helyi érzéstelenítésére a mechanikus tisztítás/sebkimetszés elősegítésére kizárólag felnőtteknél (A sértetlen bőrfelületen történő alkalmazáson kívül a készítmény kizárólag orvos, egészségügyi szakember vagy gyógyszerész javaslatára használható.),
  • tetoválások és sminktetoválások előtti érzéstelenítésre,
  • kozmetológiai kezelésekben résztvevők számára helyi érzéstelenítésre,
  • szőrtelenítő eljárások (pl. waxing, lézeres szőrtelenítés) előtti érzéstelenítésre.

Ismerje fel és válassza a biztonságot a helyi érzéstelenítésben is! A Li-Pri kétkomponensű krém gyógyszertárakban beszerezhető, ellenőrzött, vény nélkül kapható, gyógyszernek minősülő helyi érzéstelenítő krém a magyar piacon.

A Li-Pri 25 mg/g + 25 mg/g krém lidokain és prilokain tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. További információ kérhető: Kéri Pharma Hungary Kft., 4032 Debrecen, Bartha u. 7. lipri@keri.hu

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!